7 tips voor het perfecte jasje

Heb je meerdere jasjes in je kast hangen en toch maar één favoriet? Ben je op zoek naar het perfecte jasje? In dit blog lees je alle tips waar je op kunt letten als je een jasje koopt. Een jasje moet goed passen, dat is heel belangrijk. Soms lijkt het in de winkel aardig, maar dan kom je thuis en trek je je jasje niet graag aan. Een echt mooi passend jasje is een geweldige investering in je garderobe. Zo’n jasje mag ook best iets kosten, want dat ga je heel vaak dragen. Als je weet waar je op moet letten koop je voortaan alleen maar echte toppers! Gebruik daarvoor de onderstaande tips.

de pasvorm van het perfecte jasje

1. De plaats van de schoudernaad

De schoudernaad moet kloppen met je natuurlijke schouder. Waar hoort de schoudernaad te zitten? Ga eens voor de spiegel staan en kijk waar je schouder overgaat in je arm. Juist, op die plaats hoort je schoudernaad. Wanneer je schoudernaad op je schouder valt lijken je schouders smaller en lijkt het jasje te klein. Valt de schoudernaad op je bovenarm of buiten je natuurlijke schouderlijn? Dan is het jasje op die plaats te groot voor je.

2. Het perfecte jasje moet dicht kunnen

Je moet de knoop (of rits) van het jasje kunnen sluiten. Een jasje moet dicht kunnen. En je moet nog een klein beetje ruimte hebben om je vinger tussen je buik en de knoop te steken. Dan weet je zeker dat je ook nog diep in kunt ademen als je je jasje dicht draagt. En als je een klein beetje ruimte over hebt past er ook nog een fijn gebreid truitje onder, wel zo handig! Al zo vaak heb ik in de winkel meegemaakt dat een jasje er niet is in je maat en dat je dan het advies krijgt maar een kleinere maat te kopen want ‘u draagt het jasje toch nooit dicht’. Een jasje wat je niet dicht kunt maken, laat je voller lijken dan je bent. En maar weinig vrouwen zitten daarop te wachten.

mouwlengte van een blazer. het perfecte jasje

3. De juiste mouwlengte

De mouwlengte wordt door veel vrouwen als een lastig punt ervaren. Het jasje links op de foto hierboven houdt rekening met de armbanden van de draagster, die komen nu mooi uit. Een jasje met een wat kortere mouw maakt een minder formele indruk dan een jasje met een lange mouw. Maar hoe lang moet een lange mouw dan zijn? Bij een jasje met een lange mouw wil je geen pols zien. De mouw van je jasje stopt op de overgang tussen je pols en je hand. Lange mouwen kun je altijd nog opstropen om aan te geven dat je een aanpakker bent en dat je aan de slag wilt gaan (bijvoorbeeld bij een sollicitatiegesprek).

Een mouw die korter is dan je pols laat de aandacht gaan naar het lichaamsdeel waar je mouw stopt. Een jasje met korte mouwen brengt de aandacht naar je borst. Een mouw die stopt ter hoogte van je buik… leidt de aandacht naar je buik. Een mouw die stopt naast een slanke taille… legt de aandacht op je mooie taille. Let dus goed op waar de mouw stopt! De juiste fit van een blazer voor vrouwen, het perfecte jasje

4. Een lang of een kort jasje…

Jasjes zijn er in vele lengtes. Van een kort bolero-jasje tot de lange en oversized trendy jasjes die je aan de jaren tachtig doen denken. Ook hier geldt weer dat de aandacht gaat naar het punt waar je jasje stopt. Heb je smalle heupen, laat dan je jasje stoppen op het breedste deel van de heup, dat kan prima. Bij een wat vollere heup kies je juist voor een wat korter of een wat langer jasje.

Pak je favoriete jasje nog eens uit de kast, trek het aan en ga voor de spiegel staan. Hoe lang is jouw jasje en waar stopt het perfecte jasje op jouw lichaam? Onthoud de lengte van dit favoriete jasje. Vergelijk het nu eens met een jasje wat je minder graag draagt. Hoe lang is dat jasje? de juiste pasvorm voor een jasje voor vrouwen

 

5. Details aan de manchetten zijn niet voor iedereen geschikt

Er zijn veel jasjes met bijzondere details aan de manchetten. We zien nu weer allerlei bijzondere details bij de mouwen in kleding. In de winkel hangen blouses met aangerimpelde stof bij de mouwen, waardoor er een volumineus accent bij de pols ontstaat. Ook zien we de  omgerolde manchet. Vaak is het jasje dan gevoerd met een opvallende voeringstof waardoor de contrasterende voering zichtbaar wordt. En we zien mouwen met boorden (dit is een invloed vanuit de sportkleding). Vaak hebben die boorden dan een bijzondere kleur of print.

Al deze details, waarvan je hierboven ook twee voorbeelden ziet, maken dat je voller en kleiner lijkt. De aandacht van degene die naar je kijkt blijft hangen bij je polsen door het horizontale accent. Wanneer een klant voor de spiegel staat laat ik haar vaak één mouw oprollen en de andere mouw gewoon lang. De arm met de opgerolde mouw lijkt altijd korter. Doe zelf maar eens de test!  pasvorm van het perfecte jasje

6. Kies de juiste kleur

De juiste kleur maakt dat je jasje een lievelingsitem is of niet. De juiste kleurkeuze zorgt ervoor dat, zodra jij het perfecte jasje aantrekt, je er goed uitziet. Je hebt dan nauwelijks of geen make-up meer nodig. De kleur laat je stralen en zorgt ervoor dat je er gezond uitziet. Je hebt vast en zeker weleens een jasje gekocht in een verkeerde kleur. Achteraf zonde van je geld en jasjes zijn prijzig. Als je investeert in een nieuw jasje neem dan je kleurenpalet mee en zoek de juiste kleur met zorg uit. Heb je nog geen kleurenwaaier? Klik dan hier.

7. Geef jezelf een knuffel!

Om te controleren of het jasje echt goed past geef je jezelf een knuffel. Een knuffel? Ja! Breng je armen naar voren op borsthoogte en doe je rechterhand naar je linker-elleboog. Doe je linkerhand naar je rechter-elleboog. Voel je een klein beetje spanning op je rug? Dat mag. Maar als je het gevoel hebt dat je jasje je bewegingen beperkt en je afknelt, dan is het jasje te klein en heb je te weinig bewegingsvrijheid. Doe altijd de knuffel-test om te controleren of je echt de juiste maat hebt gevonden.

Wil je graag meer persoonlijke tips? Klik dan hier. Ik wens je heel veel succes met het vinden van het perfecte jasje bij jouw figuur. Laat je me het horen als je een mooi jasje hebt gevonden? Ook ben ik benieuwd wat je van deze tips hebt opgestoken en waar je nu voortaan op gaat letten. Leuk om van je te horen, ik kijk ernaar uit!

 

One Reply to “7 tips voor het perfecte jasje”

  1. Nick

    Het is erg belangrijk om een goed jasje te hebben. Het pak maakt de man. Bovendien staat een goed pak veel beter tegenover andere mensen.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *