7 KLEDINGTIPS VOOR KLEINE VROUWEN

… en waarom veel kleine vrouwen langer willen lijken!

Met een lichaamslengte van 1.66 m. val ik zelf officieel niet in de categorie ‘kleine vrouwen’. Maar het valt me de laatste tijd op dat het lijkt of iedereen om me heen langer begint te worden. De kinderen zijn ook veel groter dan ik; thuis ben ik echt al een poos de kleinste. Hakken helpen daar ook niet meer aan!

Veel klanten in mijn praktijk zouden ook graag wat langer willen zijn. En het zijn echt niet alleen kleine vrouwen die dat zeggen. Ook vrouwen van 1.70 m. (die wat mij betreft echt in de categorie gemiddelde lengte thuishoren) vertellen me dat ze graag wat langer willen lijken.

De indeling voor vrouwen ziet er als volgt uit:

Volgens stylisten ben je een kleine vrouw (voor mannen is er een andere indeling) wanneer je een lichaamslengte hebt van 1.62 m. of minder.
– Klein:               1.62 m. of kleiner
– Gemiddeld:      1.63 m. tot en met 1.73 m.
– Lang:               1.74 m. of langer
Ben jij klein, gemiddeld of lang?

Hieronder vind je 7 trucs die stylisten toepassen om kleine vrouwen langer te laten lijken

Deze tips zijn niet alleen geschikt voor kleine vrouwen van 1.62 m. of minder, maar ook wanneer je gemiddeld van lengte bent en graag iets langer zou willen lijken (net zoals ik). Let wel op, want wanneer je deze tips toepast dan zal je ook slanker lijken! Voor de meeste vrouwen is dat geen bezwaar, maar wanneer je al heel slank bent, dan zijn deze tips niet geschikt voor jou.

 • 1 Kleed je in één kleur

kleding voor kleine vrouwen

Wanneer je je in één kleur kleedt dan lijk je voor degene die naar je kijkt langer. Het oog van de kijker gaat moeiteloos door van de schouder tot aan de punten van de schoenen. Dit komt omdat de kleuren helemaal op elkaar zijn afgestemd. Top, broek en schoenen zijn gekozen in dezelfde kleur.

Kijk nu maar eens naar de twee rechter combinaties. Wanneer je bij de schouder begint dan stop je oog een paar keer voordat je bij de punten van de schoenen bent. De plaatsen waar je oog even stopt zijn aangegeven met horizontale lijnen.

 • 2 Draag hakken, sleehakken of plateauzolen

  schoenen voor kleine vrouwen

  Hakken laten je benen langer lijken. Je voegt een stukje lengte toe aan je benen door de hak. Wanneer je een lange broek met wijde pijpen draagt of een maxi-jurk tot op de grond, met hakken daaronder verstopt, dan lijken je benen helemaal enorm lang.

 • 3 Kies voor kleine prints

  prints voor kleine vrouwen

  Wanneer je klein van gestalte bent, dan kies je voor kleine prints. Wanneer je een gemiddelde lengte hebt, dan draag je medium prints en lange vrouwen kiezen grotere prints (voor de indeling klein, lang of gemiddeld: kijk bovenaan dit blog).

 • 4 Vermijd horizontale lijnen

  belijning voor kleine vrouwen

Om horizontale lijnen in je kleding te creëren hoef je echt geen streepjestrui te dragen. In het bovenstaande plaatje zie je 8 horizontale lijnen voorkomen. Kijk maar eens goed naar de afbeelding. De voorbeelden van horizontale lijnen zijn de lijnen van de opgestikte zakjes op de blouse, de riem, de opgerolde mouwen, de armband, de onderkant van de blouse, de opgerolde broekspijpen, de bandjes op de schoenen. Bij al deze horizontale lijnen zal het oog van degene die naar je kijkt even stoppen. Hierdoor lijk je kleiner en voller.

Ga eens voor de spiegel staan en kijk hoeveel horizontale lijnen er voorkomen in jouw outfit. Hoe vaker je oog een horizontale lijn tegenkomt, hoe kleiner je lijkt. Voor lange vrouwen is deze belijning juist een uitkomt. Maar kleine vrouwen die graag wat langer willen lijken vermijden zoveel mogelijk horizontale lijnen.

 • 5 Neem kleine accessoires

  accessoires voor kleine vrouwen

  Wanneer je langer wilt lijken kies dan geen grote accessoires. Kies voor kleine tot medium sieraden en tassen. Wanneer je hier meer over wilt lezen, kijk dan ook in dit blog.

 • 6 Denk aan verticale details

  Wanneer ik het heb over verticale details, dan hoef je geen broek met lengtestrepen te dragen. Alleen al door het persen van een vouw in je broek, creëer je een verticale lijn. Een lange ketting heeft hetzelfde effect maar dan voor je bovenlichaam. Wanneer je een shawl los draagt dan maakt de shawl ook een verticale lijn over je lichaam. Denk bijvoorbeeld ook aan een jurk met een zichtbare rits erin en lang los haar. Beide zijn voorbeelden van verticale belijning. Met verticale belijning lijkt je altijd langer.

 • 7 Vermijd hoog gesloten schoenen en halslijnen

 

schoenen en halslijnen voor kleine vrouwen

Schoenen die hoog gesloten zijn, of schoenen met enkelbandjes kan je beter vermijden als je langer wilt lijken. Je benen lijken langer door een schoen die dieper uitgesneden is. Kijk maar naar de voorbeelden van de pumps hierboven. Wanneer je moeite hebt om op hakken te lopen dan is een ballerina ook een optie om je been te verlengen.

De coltruien rechts zijn geen goede keuze wanneer je langer wilt lijken. Draag juist mooie v-halzen die een verlengend effect geven aan je lichaam.

Wil jij langer lijken en ontvang je graag meer tips? Maak dan een afspraak voor een persoonlijk advies, een workshop of een shopping-sessie!

handtekening-liefs-marijke-rood

P.S.
Like ons op Facebook!

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE TIPS EN AANBIEDINGEN: