5 tips van stijlvolle vrouwen

Elke dag verzorgd en stijlvol

Je kent ze ook wel in je eigen omgeving. Van die stijlvolle vrouwen die er elke dag goed uitzien. Hoe doen ze dat toch? Is dat voor jou haalbaar? Je zegt misschien: elke dag verzorgd? Is dat niet wat veelgevraagd? Je kan toch ook weleens een dag casual kleding dragen?

Ja, natuurlijk! Of je een rok of een jeans draagt doet er niet echt toe, je kunt er altijd verzorgd en stijlvol uitzien. Ook in een jeans! Zal ik eerst even met je delen wat stijlvolle vrouwen onder verzorgd verstaan? Met een plaatje wordt het al snel duidelijk.stijlvolle vrouwen dragen accessoires

De linker afbeelding hierboven is iemand die een broek, een trui en schoenen aantrekt en zo de deur uitgaat. De mobiele telefoon wordt in de broekzak gedaan en hup… zó op pad. Deze persoon besteedt weinig aandacht aan haar uiterlijk.

Het plaatje daarnaast geeft aan dat je ook in casual kleding verzorgd kunt zijn. Met een klein beetje moeite kan dezelfde kleding verzorgd en stijlvol ogen. Gewoon door er wat extra details aan toe te voegen, zo eenvoudig doen stijlvolle vrouwen dat. Een beetje lipstick, een sportieve tas, een riempje en een shawl en je gaat stijlvol en verzorgd de deur uit. (In plaats van een shawl kan je ook een blouse dragen onder deze trui of een ketting toevoegen). Je kunt zo met de hond in het bos een sprintje trekken of een strandwandeling maken.

1. Weet wat je staat: je kleur & je stijl

Houd rekening met je persoonlijke kleuren. Daarom is het belangrijk om te weten wat je staat. Gebruik hiervoor je persoonlijke kleurenwaaier.

stijlvolle vrouwen dragen de juiste kleuren

 

Pas de tips toe uit het stijladvies. Stijlvolle vrouwen houden rekening met hun lichaamsbouw en maken er een mooi plaatje van. Presenteer jezelf als een pauw en leg nadruk op al het mooie aan jezelf. Gebruik hiervoor de tips uit je persoonlijke stijlboekje.

stijlvolle vrouwen dragen de juiste modellen kleding

 

Één van die stijlvolle vrouwen die ik ken, en die er altijd perfect verzorgd uitziet, zei laatst tegen me: ‘ik ga nooit zonder make-up of in mijn pyjama naar beneden. Als ik beneden kom dan ben ik aangekleed en opgemaakt, er kan altijd iemand aan de deur komen.’

Misschien herken je dit wel bij jezelf? Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf zonder make-up naar beneden ga hoor. Wel is natuurlijk al mijn kleding in de juiste kleuren. Maar helemaal zonder make-up zal ik geen boodschappen doen. Een beetje eyeliner en een vleugje lipstick is wel het minimum.

2. Je schoenen bepalen je uitstraling!

Laten we nog eens naar het eerste plaatje kijken, maar nu in aangepaste versie:stijlvolle vrouwen kiezen met zorg hun schoenen

De schoenen zijn nu aangepast en de sneakers zijn vervangen door pumps. Dit geeft een heel andere uitstraling en hiermee zou je (afhankelijk van je baan en je imago) deze outfit ook naar je werk kunnen dragen. Door de pumps heeft de outfit een compleet andere uitstraling gekregen. Je schoenen zijn altijd erg bepalend voor je imago. Van casual naar elegant. Zo belangrijk zijn schoenen!

3. Gebruik voldoende accessoires

Bijna alle vrouwen in Nederland dragen te weinig accessoires. Zelden zie je een vrouw met een ketting, armband, een ring (ringen), oorbellen, een riem, shawl en een tas. Toch zijn accessoires net zoals de kruiden bij het bereiden van een maaltijd. Je geeft de maaltijd raffinement en smaak met kruiden. Met accessoires geef je een stijlvol en geraffineerd totaalbeeld aan je uiterlijk.

stijlvolle vrouwen gebruiken accessoires

Stijlvolle vrouwen maken dankbaar gebruik van een goed aantal accessoires. Niet te veel en niet te weinig. Welk aantal accessoires het beste bij jou past, dat leer je in de workshop accessoires. Neem contact op voor een afspraak. 

4. Kleed je naar de gelegenheid

Houd rekening met de gelegenheid. Soms kan je één kledingstuk (zoals de broek hieronder) op meerdere manieren combineren. Het is een goede investering om kledingstukken te kopen die je bij verschillende gelegenheden kunt dragen. Zie hier hoe je een zwart jurkje (LBD) op vijf verschillende manieren kunt dragen! 

De broek die je hierboven ziet is een drawstringbroek (de nette variant van de joggingbroek). Dit is een broek met een koordje in de taille. Het draagcomfort van deze broeken is heel hoog. Ze worden tegenwoordig ook netjes gedragen door stijlvolle vrouwen zoals je ziet in de combinaties hierboven. Zeker als je een trendy kledingstijl hebt dan kan je de drawstringbroek stijlvol combineren.

Heb je een klassieke kledingstijl? Draag dan de drawstringbroek alleen thuis op de bank of als je gaat sporten 🙂

5. Houd rekening met de grootte van je postuur

Stijlvolle vrouwen houden bij de keuze van hun accessoires en prints rekening met de grootte van hun postuur. Zo ontstaat een mooi harmonieus geheel.

De grootte van tassen (zie hiervoor mijn blog over tassen) maar ook het formaat van prints stem je af op de grootte van je lichaam. Wanneer je klein bent en je draagt een enorm grote tas, dan lijk je zelf kleiner. De grootte van de tas mag in verhouding zijn tot de grootte van je postuur. Dat geeft een stijlvol en harmonieus beeld.

Pas jij alle vijf de tips van stijlvolle vrouwen al toe voor een optimaal verzorgd en stijlvol uiterlijk? 

  1. Denk aan de juiste kleuren en kledingstijl
  2. Bepaal je uitstraling met je schoenkeuze
  3. Draag genoeg accessoires
  4. Kleed je naar de gelegenheid
  5. Houd rekening met je postuur

Heb je vragen of wil je advies? Neem dan contact op! 

handtekening-liefs-marijke-rood

P.S.
Like ons op Facebook!

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE TIPS EN AANBIEDINGEN: