De ideale tas vinden in vijf eenvoudige stappen

Als ik in de rij sta bij de supermarkt, dan gebeurt het vaak dat de mevrouw voor me haar portemonnee op moet zoeken uit de diepten van een enorme tas. Tassen kun je vergelijken met huizen: hoe groter je woont, hoe meer spullen je bewaart. Bij een tas is het net zo. Wanneer je een grote tas hebt dan neem je allerlei spullen mee die alleen maar gewicht met zich meebrengen en die je vaak helemaal niet nodig hebt. Ik verbaas me er ook altijd over wat een spullen mijn klanten en cursisten met zich meedragen de hele dag. De ideale tas met de juiste inhoud levert je zoveel gemak op!de ideale tas

Hoe vind jij de ideale tas?

Wanneer ik aan mijn klanten vraag hoe ze de tas gekozen hebben die ze bij zich dragen, dan kijken ze me vaak verbaasd aan. ‘Ja, ik zag een leuke tas en die heb ik toen gekocht’, is dan het antwoord. Maar dat je met een tas voor de spiegel moet gaat staan om te kijken of die bij je past is de eerste stap naar je ideale tas. Lees gauw verder en vind hieronder alle tips zodat ook jij straks de ideale tas bij je draagt.

1. Kies een tas in de grootte die bij je postuur pasttassen die in verhouding te groot zijn voor het postuur

Wanneer je klein en tenger bent en je hebt een tas in het formaat van een big shopper bij je, dan is dat niet met elkaar in verhouding. Ben je lang en flink, dan is een piepklein tasje niet in verhouding tot je postuur. De lichaamslengte én het lichaamsgewicht zijn bepalend voor het formaat van je tas. Ben je gemiddeld van lengte en gewicht dan kies je een tas van gemiddeld formaat (medium).

2. Stop alleen de dingen in je tas die je nodig hebt tussen het vertrek uit huis en thuiskomstWat stop jij in je tas?

Keer je tas eens om in een mand. Er zijn vrouwen die pleisters, een survival-mes met kurkentrekker en nagelknipper, een pincet, handcrème, dagcrème, nachtcrème, bonnetjes van supermarkten en aanbiedingen en koekjes van restaurants e.d. in hun tas hebben en die continu bij zich dragen. Gooi weg wat je niet nodig hebt en ook niet meer gaat gebruiken. Stop alleen de spullen terug in je tas die je nodig hebt tussen je vertrek en je thuiskomst.

Laat alle andere spullen in de mand liggen en berg de mand op, liefst ergens in de buurt van de kapstok. Wanneer je dan op zoek bent naar je reserve-lipstick of je reserve-panty’s dan weet je dat die in de mand liggen en hoef je nooit gehaast te zoeken.

3. Pas je tas aan bij de gelegenheid

Een tas voor je vrije tijd mag iets groter zijn (maar altijd nog wel in verhouding tot je postuur). De tas is van leer gemaakt of van canvas, afhankelijk van je stijl. De tas mag nonchalant van vorm zijn en ook kleurrijk.Een tas voor je vrije tijd

Voor je werk is het handig als je een tas meeneemt waar je laptop in kan of een iPad of schrijfblok op A4 formaat. De tas mag strakker van vorm zijn. De tas kan van stugger materiaal zijn gemaakt. Meestal zie je deze tassen in neutrale kleuren maar een felle kleur kan ook leuk zijn, afhankelijk van je functie.tas om te werken

Ben je gekleed om uit te gaan? Dan is een wat kleinere tas beter geschikt. Neem een tas van een zachter materiaal zoals zacht leer. De tas mag kleurrijk zijn maar laat de kleur van je tas wel ergens terugkomen in je outfit.Tas passend bij de outfit

Een avondtasje is heel klein. Het is vaak gemaakt van glanzende stof, soms met borduursel of kraaltjes. De tas kan glimmende details bevatten of met pailletjes bezet zijn.Clutch of avondtasje

4. Draag je tas op een slank deel van je lichaamtas bij peervormig figuur

Ga in de winkel voor de spiegel staan en hang de tas over je schouder. Kijk naast welk lichaamsdeel de tas valt. Draag je de tas op heuphoogte en heb je volle heupen? Dan zie je direct dat dit niet mooi is. De regel is: je draagt een tas altijd naast een slank lichaamsdeel. Heb je volle heupen maar kleine borsten en een slanke taille? Dan draag je je tas hoog en maak je de schouderband een stuk korter.tas naast taille en borst

Heb je juist brede schouders, een volle boezem en smalle heupen? Dan draag je je tas op heuphoogte. Wanneer je voor de spiegel gaat staan en je de tas zachtjes omhoog trekt langs je lichaam zie je vanzelf wat de mooiste plaats is om je tas te dragen. Stel de lengte van de schouderband hierop af.

5. Wissel je regelmatig van tas? Maak dan gebruik van een inner-bag

Een inner-bag is een canvas tas die je in je handtas zet. Een binnentas dus eigenlijk, een tas in een tas. In deze canvas tas zitten verschillende vakjes waar je je spullen in stopt. Er is een groot vak voor bijvoorbeeld je portemonnee maar ook een speciaal vak voor je telefoon, pennen, visitekaartjes enzovoort. Ideaal wanneer je vaak van tas wisselt zijn deze inner-bags. Al je spullen zijn geordend en je hoeft nooit meer lang te zoeken naar je telefoon of powerbank. Je pakt de inner-bag uit je ene tas, zet die in je andere tas en je kunt de deur uit!

handtekening-liefs-marijke-rood

P.S.
Like ons op Facebook!

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE TIPS EN AANBIEDINGEN: