Trendkleuren 2017 én inspiratie voor elk seizoenstype.

Afgelopen week was ik bij een klant om wat make-up af te geven. Ze vroeg me: “Marijke, we gaan binnenkort winkelen, welke kleuren ga je zien in de winkel dit seizoen?” Ik beloofde haar meteen een blog te schrijven over de mooie trendkleuren en kleurcombinaties voor Spring & Summer 2017!

Inspiratie voor de trendkleuren!

Deze mevrouw is een zomertype, maar voor élk seizoenstype vind je hier een combinatie met de nieuwe trendkleuren! Kijk snel naar de combinatie die past bij jouw seizoenstype.

Lentetype

 

Het lentetype kenmerkt zich door warme kleuren. Denk bij lentekleuren aan de warm oranje-rode tulpen in het voorjaar, het geel-groene gras en het felle geel van narcissen. Over het algemeen zien we lichte kleuren in de garderobe bij het lentetype.

Een lentetype kan heel goed wat fellere kleuren dragen. Lentetypes hebben een huid die snel bruin wordt in de zon. Lentetypes blijven er lang jong uitzien!

Welke kleuren draagt het lentetype?

 

Kleurenkaart pantone kleding ss 2017

De trendkleuren voor het lentetype zijn: Sunny lime, Cream pink, Lemondrop, Tigerlily, Avocado en Blithe. Voel je vrij om volop te combineren met de nieuwe kleuren!

Zomertype

Een zomertype draagt kleuren die meer naar de pasteltinten gaan. Toch zijn er twee intensere kleuren die het zomertype goed kan dragen: roze en turquoise. De kleuren van het zomertype zijn licht.

De donkerste kleur die het zomertype kan dragen is donkerblauw of donkergrijs. Donkerblauw is absoluut mooier dan zwart. De kleuren zijn ingetogen en hebben een blauwe ondertoon.

Welke kleuren draagt het zomertype?

 

Kleurkaart Pantone ss2017

De trendkleuren voor het zomertype zijn: Rosette, Sky gray, Bisque, Beryl green, Palace blue, Rock ridge, Surf spray, Rock ridge en Purple Heather.

Herfsttype

Het herfsttype draagt de warme, volle tinten die je ook buiten ziet in het herfstbos. Okergeel, mosgroen en bruin zijn prachtige kleuren in het herfstpalet. De kleuren zijn donker en niet al te fel.

Een herfsttype kan alleen een lichte kleur dragen als ze het combineert met een donkere kleur. De kleuren hebben een gele ondertoon. De kleuren zijn gedempt.

Welke kleuren draagt het herfsttype?

 

Trendkleuren Pantone SS 2017

De trendkleuren voor het herfsttype zijn: Avocado, Ceylon yellow, Mallard green, North atlantic, Stucco, Quiet shade. Cream pink kan gedragen worden, in combinatie met een donkere kleur (bijvoorbeeld Quiet shade).

Wintertype

Het wintertype draagt felle en donkere kleuren. Denk aan de kerstster: vuurrode bloemen en donkergroene blaadjes. Ook de kleur van sneeuw en ijs kan het wintertype goed dragen. De kleuren hebben altijd een koele, blauwe ondertoon.

Andere tinten die bij het wintertype horen zijn kobaltblauw, brandweerrood, kanariegeel, zwart en wit. Er zijn wintertypes met heel donkerbruin of zwart haar. Maar ook klanten met wit haar kunnen een wintertype zijn!

Welke kleuren draagt het wintertype?

 

Trendkleuren 2017 wintertype

De trendkleuren voor het wintertype zijn: Blithe, Strong blue, Scuba blue, Sky gray (combineren met een donkere of felle kleur), After dark, Raspberry rose, Vivid green.

Let op!

De omschrijvingen van de seizoenen omvatten de kenmerken van de meeste mensen die passen bij dit seizoen. Dat wil niet zeggen dat er geen uitzonderingen mogelijk zijn. Juist de unieke combinatie van je haar-, huid- en oogkleur bepaalt welke kleuren je kunt dragen. Een persoonlijk advies is daarbij onmisbaar.

Kleurenpalet Art of Image

Raadpleeg je persoonlijke palet, in combinatie met deze trend-kleurkaart, voor de kleuren en de kleurcombinaties die jij komend seizoen kunt dragen. Lees hier meer over de toepassing van je persoonlijke kleurenwaaier.

P.S. 

Jij, en je vragen, zijn altijd welkom wanneer je graag een persoonlijk advies ontvangt voor je beste kleuren en kleurcombinaties.