OORBELLEN VOOR EEN KORTE GELAATSVORM

Wanneer je een kort gelaat hebt, dan betekent dat, dat je gezicht wat breder is dan gemiddeld en wat minder lengte heeft. Weet jij niet of je een korte gelaatsvorm hebt? Ga dan voor de spiegel staan en doe je haar met een diadeem of haarband naar achter zodat het contour van je gezicht volledig in beeld is.

Een korte gelaatsvorm heeft minder lengte en lijkt daardoor wat breder.

Een korte gelaatsvorm heeft minder lengte en lijkt daardoor wat breder.

Bepaal je gelaatsvorm

Je bekijkt de verhouding tussen de lengte en de breedte van je gelaat. Heb je een kort voorhoofd, een korte neus of kin?  Lijkt je gezicht bijna rond of vierkant in plaats van ovaal? Dan heb je een kort gelaat en kan je verder lezen en gebruik maken van de tips die ik hier voor je uitgewerkt heb.

Ben je niet zeker en vind je het lastig om je gelaatsvorm te bepalen? Ga dan voor de spiegel staan en teken op de spiegel met een uitwisbare stift (whiteboard stift) of een rode lipstick het contour na van je gezicht. Dan zie je beter hoe de verhouding is tussen de lengte en de breedte van je gezicht (tips voor andere gelaatsvormen vind je onderaan deze pagina).

Liever oorhangers dan oorstekers bij een korte gelaatsvorm

Genoeg theorie en terug naar de praktijk van het korte gelaat. Wanneer je gezicht wat korter en breder lijkt dan zijn oorhangers mooier dan oorstekers. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van oorhangers die passen bij een korte gelaatsvorm. Welke oorhangers bij jou passen hangt af van je persoonlijke stijl en de lijnen in je gelaat.

kort-gelaat-oorbellen

Zie hier het verschil!

Bij het plaatje hieronder zie je opnieuw de korte gelaatsvorm (ook wel rond of vierkant gelaat genoemd). Deze keer heb ik een oorhanger en een oorsteker toegevoegd. Je ziet dat de oorsteker breedte geeft waar het gelaat al breed is en dus minder mooi staat. De oorhanger staat veel mooier bij deze gelaatsvorm. Dat komt omdat de oorhanger lengte geeft aan het in verhouding wat korte en brede gelaat. Hierdoor lijkt het gelaat smaller en langer en komt het meer in balans.

korte-gelaatsvorm-oorbellen1

Een kort gelaat en toch oorstekers dragen?

Heb je een korte gelaatsvorm dan zijn oorhangers dus écht het mooist. Wil je toch een keer een oorsteker dragen kies dan voor oorstekers die klein en onopvallend zijn.  Een pareltje of zilveren knopje zijn dan een prima keuze. Hieronder vind je nog wat mogelijkheden.

korte-gelaatsvorm-oorstekers

Méér tips voor een ronde of vierkante gelaatsvorm

Wanneer je een kort gelaat hebt, dus met minder lengte en meer breedte (op de plaatjes hierboven is het gelaat heel duidelijk korter en breder maar in de praktijk kan het verschil ook kleiner zijn) dan is het belangrijk om ook je haarstijl, brilmontuur, kettingen en de halslijnen van je tops goed onder de loep te nemen.

Heb je ook een korte hals? Lees dan hier verder!

Géén kort gelaat?

Wanneer je ziet dat de lengte en de breedte van je gelaat niet met elkaar in balans zijn maar dat je gelaat juist wat langer is dan gemiddeld, dan heb je een lange gelaatsvorm. Een lange gelaatsvorm kan mooi in balans worden gebracht met kapsel, oorbellen en halslijnen. Tips voor oorbellen bij een lang gelaat vind je hier.

Het kan natuurlijk ook dat de lengte en breedte van je gelaat in balans zijn. Dan heb je geen kort gelaat en kun je verder lezen bij de andere gelaatsvormen: een ovaal gezicht, een A-vormig gelaat en een V-vormige gelaatsvorm.

Reacties hieronder zijn van harte welkom!

handtekening-liefs-marijke

 

 

P.S.
Like ons op Facebook!

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE TIPS EN AANBIEDINGEN:

 

One Reply to “OORBELLEN VOOR EEN KORTE GELAATSVORM”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *