IMAGO? HEB IK DAT?

Ja, ook jij hebt een imago

Echt iedereen heeft een imago. Je bent je er meestal niet van bewust en dat is maar goed ook. Toch is het wel slim om er af en toe bewust bij stil te staan. Want weet jij eigenlijk wel hoe anderen jou zien en wat je uitstraalt?

Je kunt niet niet communiceren

Je communiceert altijd -maar meestal onbewust- met je uiterlijk. Je omgeving vangt deze signalen op en bepaalt jouw uitstraling. Of je dat nu leuk vindt of niet. Dat beeld van jou ontstaat direct bij de eerste indruk. De ander heeft een aantal indrukken van jou en deze worden -meestal ook onbewust-  geregistreerd. Dat kan in je voordeel zijn maar kan zich ook tegen je keren.

Bewustwording van je uitstraling

In een imago-advies ontdek je hoe je overkomt op anderen. Stemt je zelfbeeld overeen met hoe anderen jou ervaren? Als dat zo is, dan is dat natuurlijk fantastisch. Vaak is er een verschil tussen hoe mensen overkomen en hoe ze graag gezien worden.

Belang van een passende uitstraling

Je uitstraling is een onlosmakelijk onderdeel van je totale communicatie. Als je uiterlijk je doel en boodschap ondersteunt dan kom je geloofwaardig over. Daarmee vergroot je je doeltreffendheid als zelfstandig ondernemer of medewerker van een organisatie.

Imago-advies

In een imago-advies werken we aan je verpakking vanuit de binnenkant. Een verkleedpartij houdt geen stand, je uiterlijk hoort een vertaling zijn van je binnenkant. Op die manier ontstaat een ijzersterk authentiek beeld dat anderen duidelijkheid geeft over wie jij bent. Hierdoor trek je de mensen aan die bij je passen.

Imago op het werk

Het imago-spel is een fantastische manier om je collega’s op een andere manier te leren kennen. Het imago-spel werkt verbindend en is bevorderend voor de team-spirit. Het is een leuke, ongedwongen manier om feedback te krijgen op de manier waarop je overkomt op anderen.

Je geeft ook een reactie op de uitstraling van je collega’s. Dit gebeurt op een positieve en speelse wijze. Het imago-spel is een methode om elkaar op een andere manier te ontmoeten. Het schept een aangename sfeer en openheid onder collega’s. Wil je meer weten? Neem dan contact op.

handtekening-liefs-marijke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *